Utbilda dig till hästskötare

Gillar du hästar vill du kanske även jobba med dem, nu eller i framtiden? Att jobba med hästar är förstås väldigt belönande och roligt för den som gillar hästar, men dessvärre är det enligt framtid.se svårt att få jobb. Detta trots att det allmänt sett finns för få som arbetar med att sköta hästar.

Hästskötare är ett omväxlande yrke, där allt som att ta hand om hästar ingår. Från att rykta, städa stallet, utfordra hästarna och se till att de har vatten, till att säkerställa att hästarna motioneras.

I Sverige finns flera olika utbildningar med inriktning på hästskötare, och enklast är att börja med exempelvis Gymnasieguiden för att se om det finns en utbildning på gymnasienivå där du bor.

Även om det kanske finns få lediga jobb i framtiden är hästintresset stort bland ungdomar och vuxna i Sverige, vilket gör att det kan finnas många möjligheter. Samtidigt är hästskötare ett yrke många har medan de utbildar sig till något annat där man får jobba med djur.

När du väl är utbildad så glöm inte bort att förhandla ordentligt när det gäller din lön. Ofta är lönen lägre som hästskötare än inom andra yrken, men det går att få förmåner som att få ha sin egen häst i stallet där man arbetar utan extra kostnader. Det gör att den lägre lönen kan vara okej.

Kom dock ihåg att ju lägre lön du startar på desto svårare kan det vara att få upp lönen i framtiden. Löneökning idag blir mer lön i framtiden, så försök att få upp lönen från start.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *