Ny artikelserie på Ferus: Kända hästar!

Imorgon kommer jag att påbörja en ny serie av artiklar här på Ferus: Kända hästar!, där jag skriver om alla de hästar som har blivit kända på ett eller annat sätt, vare sig de existerar på riktigt eller inte.

Hästar domesticerades av människor för ca 6 000 år sedan och har sedan dess varit en viktig följeslagare i människans historia. De har gjort allt från att vara riddjur och följeslagare till att vara en källa för kött, mjölk och skinn. Senare började vi även tävla med dem, och sportgrenar som galopp, travlöpning, hinderlöpning och dressyr är oerhört populära idag. De har också blivit omskrivna som karaktärer i mängder av böcker och senare filmer och serier. Det är tydligt att mänskligheten älskar hästar!

Vilka hästar är ”kända hästar”?

Under alla år som gått finns det hästar som har stuckit ut från mängden i både den fiktiva och verkliga världen. Det är dessa hästar som den här serien kommer att handla om.

Det finns inga gränser för vilka typer av hästar som kommer att tas upp. Mytologiska hästar som Sleipnir och Pegasos, fiktiva hästar som Black Beauty och Tornado, historiska hästar som Hidalgo och Bukefalos, sporthästar som Månprinsen A.M. och Seabiscuit, koncepthästar som den trojanska hästen och dalahästen: om det är en häst som har satt sina spår i historien på ett eller annat vis så kommer den att komma med.

Det finns ingen bestämd ordning när det gäller vilken häst som kommer att presenteras. Ibland kan det vara blandat, ibland kan det komma tre fiktiva på rad, eller två sporthästar eller fyra mytologiska. Därför är det alltid en överraskning!

///

Med tanke på hur många kända hästar det finns kan ni säkert föreställa er att detta kommer att bli en väldigt lång serie. Jag hoppas att ni kommer att gilla att läsa den lika mycket som jag kommer att gilla att skriva den!

One thought on “Ny artikelserie på Ferus: Kända hästar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *