Kända hästar! Del 10: Epona

Epona är Links häst i Legend of Zelda: Ocarina of Time (2008), Legend of Zelda: Majora’s Mask (2000) och Legend of Zelda: Twilight Princess (2006). Hon har cameo i några andra Legend of Zelda-spel, men det är endast i dessa tre som hon har en story-roll. Hennes namn kommer från den keltiska hästgudinnan Epona.

Utseende

Epona är en stor draghäst med brun päls och silverman.

Historia – Ocarina of Time

Link och Epona möts när Link som barn besöker Lon Lon-farmen. Som föl är Epona väldigt blyg runt främlingar, men när Link lär sig ’Eponas sång’ från flickan Malon värmer hon snabbt upp till honom och de blir vänner.

Sju år senare kommer Link tillbaka till farmen. Ingo, den trumpne gårdshjälpen som har tagit över gården, går med på ett vad med Link: om Link kan vinna ett lopp mot honom, så kan han få en av deras hästar. Han vet dock inte att Epona och Link har träffats förut. När Epona hör honom spela hennes melodi känner hon genast igen honom och låter honom rida henne. Eftersom hon är farmens bästa häst vinner hon lätt, till Ingos stora ilska. Han stänger alla portar till gården, men Epona hoppar lätt över dem. Efter det hjälper Epona Link att ta sig runt Hyrule.

Historia – Majora’s Mask

Link och Epona, nu som barn och föl igen, blir separerade när Skull Kid stjäl henne från Link i Lost Woods. När Link kommer till Termina hittar han Epona igen på en farm liknande den i Ocarina of Time och måste ta tillbaka henne genom att lära sig Eponas sång från en flicka som heter Malon (extrem deja vu).

Historia – Twilight Princess

I det här spelet är Link tonåring och Epona vuxen redan i början av spelet. Hon hjälper Link med hans arbeten i Ordon-byn, bl. a. att valla får och att ta hem ved från Faron Woods. Links barndomsvän Ilia älskar Epona och tycker att Link ibland jobbar hästen för hårt, men accepterar att Epona alltid kommer att älska Link mest. Epona blir kidnappad tillsammans med byns barn när moblinflocken sveper över byn, men lyckas fly och möter upp med Link igen i Kakariko-byn. Efter det så hjälper hon (återigen) Link att ta sig runt Hyrule.

///

Med tanke på hur populär Epona är hos oss Legend of Zelda-fans kommer hon säkert att dyka upp igen i framtida spel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *