Bivänliga blommor: Del 2

Bi- och humlesamhällen är en oerhört viktig del av naturen eftersom de står för det mesta av världens pollinering. Det är inte att överdriva när man säger att bin är nödvändiga för jordens fortsatta överlevnad. Tyvärr är det många människor som glömmer bort det: användning av gifter, oansvarigt lantbruk och den eviga utbyggnaden av städer har definitivt haft en negativ effekt på bina. Det hjälper inte heller att det finns de som slår sönder bikupor för skojs skull.

Därför är det viktigt att hjälpa dem så mycket man kan på egen hand. Det finns flera olika sätt att hjälpa bin och humlor som finns i din närhet. Ett av dem är att ha blommor i din trädgård som de gillar. Ännu bättre är det om du planerar din trädgård så att det finns blommande växter från tidig vår till senhöst.

Härunder är några exempel på blommor som bin och humlor inte kan få nog av:

Krokus

Dessa tidiga vårblommor är väldigt viktiga för bi- och humledrottningar, eftersom det inte finns så många blommande växter när de vaknar upp. Krokus finns i en mängd olika färger, så det är bara att välja vilken du tycker passar bäst i din trädgård.

Kaprifol

Denna doftande klätterväxt är väldigt populär hos honungsbin. Tänk på att deras bär är giftiga att äta, och är därför inte lämpliga i trädgårdar där det finns små barn.

Salvia, timjan och rosmarin

Alla dessa kryddväxter uppskattas av bin. Spara lite pengar genom att växa dina egna kryddor samtidigt som du hjälper bina!

Sälg

Precis som krokus är sälg en av de växter som är viktig för alla de drottningar som vaknar upp på våren. Den kan både vara en buske och upp till ett 20 meter högt träd.

///

Googla vidare på dessa växter för att läsa mer om hur du sköter om dem ordentligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *