Kända hästar! Del 19: Swift Wind

Swift Wind är Adoras pegasus i She-Ra and the Princesses of Power. Han är en av hennes tidigaste följeslagare och har, precis som Adora, en magisk koppling till She-Ra.

Utseende och personlighet

När han var en vanlig häst hade han brun päls och bruna ögon, men efter hans förvandling fick han ett mycket mer unikt utseende. Som Swift Wind har han gul-vit päls, vingar som går i gult, orange, mörkblå, lila, ljuslila, blå och turkos. Hans man är brandgul och han har ett guldaktigt horn som sticker ut ur hans panna. Hans ögon är ljuslila. Till och med hans hovar är färgglada, med samma orange som hans man.

Till skillnad från sitt regnbågiga utseende är Swift Wind väldigt brysk och ibland sarkastisk till lynnet. Han har en stark känsla av individualitet och namngav sig själv när han först förvandlades. Han ogillar att hästar ses som husdjur och försöker ändra lagarna så att hästar ska anses som invånare, trots att han är den ända hästen med människoaktig intelligens på hela planeten.

Trots allt detta är han väldigt lojal mot Adora och gör allt han kan för att hjälpa henne, även om det innebär att ifrågasätta några av hennes val när hon blir alltför självuppoffrande.

Förmågor

Efter att Adora av misstag riktade She-Ras svärd mot honom och förvandlade honom till en färgglad pegasus fick Swift Wind en rad olika förmågor, som han använder för att hjälpa Adora skydda Etherias befolkning. Precis som andra pegasi har han förmågan att flyga och är oerhört snabb när han är i luften. Han kan även utlösa magiska chockvågor. Hans koppling till Adora låter honom även veta om hon är okej, även när de inte ens är på samma planet längre.

Han har även förmågan att tala och har en tendens att bryta ut i entusiastisk sång, vilket har en tendens att irritera alla som har (o)turen att vara i närheten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *