Byt ut ditt plastfolie mot bivaxdukar!

Förutom allt man kan göra i trädgården finns det andra sätt att vara mer miljömedveten. En av de största miljöproblemen är att vi använder väldigt mycket onödig plast i vår vardag, vilken är definitivt någonting man kan göra någonting åt utan att det gör ens livsstil sämre. Tvärtemot kan det göra saker bättre.

En av dessa lösningar är att använda bivaxdukar istället för plastfolie. Plastfolie används väldigt ofta när man har ost, uppskurna frukter eller delade grönsaker i kylen för att de inte ska bli helt uttorkade. Trots att plastfolie används så mycket är det inte en särskilt effektiv lösning och ofta behöver man skala eller skära av bitar av det man lindat in eftersom den yttersta delen har blivit torrt och oaptitligt. Dessutom måste man oftast slänga plasten efter att endast ha använt den en enda gång.

Detta är inte ett problem som bivaxdukar har. Dessa dukar kan användas gång efter gång efter gång så länge man inte förstör dem. De förseglar dessutom mycket bättre än vad plastfolie gör, vilket betyder att din mat varar längre eftersom du inte behöver skära av torra bitar.

Att tänka på när du använder bivaxdukar

Bivaxdukar används främst för att linda in grönsaker och frukter, men är också väldigt användbara för att linda in bröd i. De kan även försegla skålar med mat som du sätter in i kylen. Däremot ska man inte linda in rå fisk eller kött i dukarna eftersom dessa kan innehålla sjukdomsframkallande bakterier som kan överföras till andra livsmedel.

Bivaxdukarna är känsliga för värme, så låt dem inte ligga på en varm plats för länge. Torr rumstemperatur eller kyla är bäst.

Tvätta dem när du går från en vara till en annan! Använd kallt eller ljummet vatten med diskborste ett milt diskmedel.

///

Du kan läsa mer om bivaxdukar och vilken typ som passar dig på bivaxfabriken.se. Dukarna finns också i väldigt många olika mönster som du kan välja mellan, så att din duk passar in i ditt köks stil.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *