Kända hästar! Del 24: Torrent the Spirit Steed

Torrent the Spirit Steed är en kompanjon från TV-spelet Elden Ring som du kan rida på för att ta dig snabbare fram genom The Lands Between.

Hur får man tag på Torrent?

För att låsa upp Torrent måste du prata med Melina, som går att hitta vid Gatefront Ruins. Om du går med på att låta henne vara din jungfru kommer hon att ge dig en Spectral Steed Whistle, som du sedan kan använda för att åkalla Torrent. Det sker utan kostnad.

Utseende

Torrent är en stor grå hingst med vit man. Även hans svans och pälsen ovanför hans hovar i vita.

På många sätt liknar Torrent en vanlig häst, med två stora undantag. För det första sitter hans öron längre ner på sidorna och är större än vanliga hästar. För det andra växer det två horn från samma ställa där hästöron egentligen skulle sitta. Hornens form är väldigt lika oxhorn.

Förmågor

Torrent kan springa mycket snabbare än vad du kan och har dessutom förmågan att hoppa inte bara en gång utan TVÅ gånger. Denna förmåga gör det möjligt för dig att resa till platser som du annars inte skulle nå till fots.

Torrent kan även hjälpa dig i strid. Han är särskilt effektiv när du möter många fiender på en gång, eftersom hans snabbhet hjälper dig att susa in och ut ur fiendegrupper och ta ihjäl dem en efter en. Han är också effektiv mot stora fiender som har långsamma attacker.

Dock är det inte alltid en bra ide att använda Torrent i strid. Du kan inte använda tvåhandsvapen när du rider. Torrent är inte jättesmidigt på att göra snäva svängar och kan inte gå in i trånga gångar. Om han blir attackerad för många gånger kastar han av dig och det tar lång tid för dig att komma på fötter igen, tid som fienderna kan använda för att mosa dig. Så tänk dig för innan du åkallar honom till strid!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *