Kända hästar! Del 8: Thirty/Thirty

Thirty/Thirty är en av karaktärerna i den tecknade serien BraveStarr. Han är huvudkaraktären BraveStarrs partner och bästa vän. Hans namn kommer från en typ av ammunition som används till gevär.

Utseende och ras

Thirty/Thirty är en Equestroid, en uråldrig ras av intelligenta cybernetiska hästar som förut hade en civilisation på New Texas. Han är den enda överlevande av sin ras.

Equestroider har förmågan att byta mellan två former. Den ena är en vanlig hästform. Den andra är en mer humanoid form, där de behåller sitt hästansikte och bakhovarna, men ställer sig på två ben och får människohänder. De kan alltid prata, även i hästform.

Thirty/Thirty har grå-blå kort päls med vit man och svans. Hans ben och armar är dessutom förstärkta med teknologi. Han bär alltid på sitt älskade muskedunder, som han kallar för Sarah Jane.

Historia

BraveStarr möter Thirty/Thirty i långfilmen innan serien, när han letar efter ett mytiskt vapen i Equestroid-ruinerna. Detta visar sig vara Sarah Jane. BraveStarr hade dock inte räkat med att vapnet skulle ha en väktare: Thirty/Thirty. Thirty/Thirty och BraveStarr börjar slåss med varandra och deras slagsmål får den gamla ruinen att börja falla omkull runtomkring dem. En vägg krossar nästan Thirty/Thirty, men BraveStarr räddar honom. Detta förundrar Thirty/Thirty och efter att ha gett honom en snyting ”för att göra saker jämnt” bestämmer han sig för att följa med BraveStarr och de blir senare bästa vänner.

BraveStarr

BraveStarr var en amerikansk Filmation-serie som gick från 1987 till 1988 och var Filmations sista serie innan de gick i konkurs 1989. Det var en science fiction/västern-serie som utspelade sig på en planet långt ifrån Jorden kallad New Texas. Sheriffen BraveStarr hade fyra förmågor (hökens syn, pumans snabbhet, björnens styrka och vargens hörsel) som han använde för att skydda staden Fort Kerium mot banditer som Tex Hex. En av vännerna som hjälper honom i hans jobb är Thirty/Thirty.

Morallektioner

Precis som andra Filmation-serier (He-Man and the Masters of the Universe; She-Ra: Princess of Power) avslutades alltid episoderna med en morallektion från karaktärerna. En av de mest kontroversiella avsnitten är när de tar upp droger och en pojke som blir beroende av en drog kallad Spin dör av en överdos i slutet av avsnittet. Rått för att vara en barnserie, men tar man upp droger är det kanske passande att visa hur illa det faktiskt kan sluta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *