Dynamite Jack gör sin debut i CCI4*L vid Nations Cup i Boekelo

I helgen sker den sista av årets Nations Cup i fälttävlan, som kommer att hålla hus i Boekelo i Nederländerna. Sara Algotsson Ostholt är en av tre ryttare som representerar Sverige. Den anrika tävlingen blir ett viktigt avstamp för henne och hennes häst Dynamite Jack. De andra i hennes lag är Sofia Sjöborg med Targa D och Erika Sjöström med Mosstown Prince.

Anledningen till varför tävlingen är så viktig för henne är att detta kommer att vara Dynamite Jacks debut i CCI4*L. Han har varit felfri på hinder i terrängen vid samtliga internationella starter och var senast sexa i CCI4*S vid Nations Cup i Arville i Frankrike. ”Han höjer sig för varje nivå. Han är inte så spektakulär men han är en kämpe, har ett stort hjärta och stor vilja, är okomplicerad och har lätt för sig. Han har också en väldigt reglerbar galopp i terrängen vilket är viktigt, men han har bara gått en kort fyrstjärnig inför Boekelo”, säger Sara Algotsson Ostholt.

Dynamite Jacks debut i CCI4*L är ett kalkylerat val från Saras sida. OS i Paris sker 2024 och hon vill att han ska nå den nivå som krävs för att kunna tävla mot några av världens bästa hästar: ”Det är inte så långt kvar till OS i Paris. Det är det jag har i tanken och då måste man upp på nivån. Han gick medelsvår dressyr och medelsvår hoppning förra veckan med fint resultat, han har gjort sina galoppjobb och känns väldigt säker på hinderuppgifterna så han är väl förberedd”.

Inför den sista omgången ligger Sverige trea i den totala ställningen i Nations Cup. Både Italien och Tyskland ligger före dem, men trots detta tror förbundskaptenen att de helt enkelt bara behöver jobba på som de brukar eftersom det är den attityden som har gjort att de kommit så långt.

Tävlingen inleds på onsdagen med veterinärbesiktning. På torsdag och fredag rids dressyren, på lördagen terräng och på söndagen den avslutande banhoppningen.

One thought on “Dynamite Jack gör sin debut i CCI4*L vid Nations Cup i Boekelo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *