SIHS Käpphäst

Förra årets satsning på SIHS Käpphäst blev uppskattad av både tävlande och publik. Då genomfördes tävlingar i närliggande Westfield Mall of Scandinavia. I år galopperar käpphästarna ut i landet med kul tävlingar på fem orter:

  • Sundsvall (Birsta City) – 19 november*
  • Stockholm/Solna (Westfield Mall of Scandinavia) – 20 november*
  • Final: Friends Arena – 26-27 november

*Anmälan till Sundsvall och Stockholm/Solna öppnar den 14 oktober.

Tävlingarna är kostnadsfria och öppna för alla barn mellan 8 – 14 år. För de som inte har egen, finns käpphästar att låna. Tävlingen genomförs på två höjder: 50 cm och 70 cm. För de yngre barnen kommer det också finnas möjlighet att prova på käpphästhoppning. De fyra bästa i varje klass på respektive ort kvalar till finalen som genomförs på Mässarenan på Sweden International Horse Show. Finalen avgörs i två omgångar, lördag 26 november och söndag 27 november. Konferencier för finalerna är Gry Forsell.

Finalister från de fyra kvalen utanför Stockholm bjuds på resa med SJ och natt på hotell i Stockholm för två personer. Alla finalister får biljett till Sweden International Horse Show för två personer.

Felicia Lohff är ordförande i Skånes Ridsportförbunds ungdomssektion och är även med i en grupp som arbetar med käpphästverksamhet. ”Käpphästar ger så mycket glädje, gemenskap, kunskap och rörelse bland barn och unga i hela landet”, säger Lohff. ”Det är extra roligt att vi nu kan erbjuda kvaltävlingar runt om i landet och final i Friends Arena där både gamla och nya käpphästälskare kan samlas”.

Det är Sweden International Horse Show, som i samarbete med Svenska Ridsportförbundet och lokala distriktens ridsportförbund arrangerar tävlingen SIHS Käpphäst. Partners till tävlingen är Stiftelsen Friends, H&M och Coop.

Antalet kvalplatser är begränsat, så anmäl i god tid om du vill att ditt barn ska delta.

One thought on “SIHS Käpphäst

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *