Förbundskaptenen Fredrik Bergendorff tror på det svenska laget

Det svenska fälttävlanslaget har 18 straffpoäng upp till pallen inför lördagens terrängritt vid Boekelos anrika final i Nations Cup. ”Det finns en hel del jobb att göra men jag tror på tre felfria ritter”, säger förbundskapten Fredrik Bergendorff.

Det svenska laget med Sofia Sjöborg Sofia Sjöborg på Targa D, Erika Sjöström på Mosstown Prince och Sara Algotsson Ostholt och Dynamite Jack får klättra från platsen längst ner i resultatlistan efter det inledande dressyrmomentet. ”Det var en dag att lära sig ifrån och inte så mycket en dag där vi var med och tävlade på riktigt”.

Bäst av de tre svenskarna red Sara Algotsson Ostholt som med 31,3 straffpoäng finns på plats 17 av de 38 som ridit. ”Det är en superspännande häst och jag ser riktigt mycket fram emot att följa den. Den är inte riktigt färdig ännu och med en stor miss i travökningen idag så hamnade poängen där den gjorde”.

Erika Sjöström red in på 36,5 straffpoäng och Sofia Sjöborg på 38,8. Det innebär plats 26 och 32 och Sverige får inrikta sig på att klättra under terrängdagen. ”Det kommer att hända en hel del på lördag, det finns en hel del ställen där man kan springa ut. Vi har nästan planen klar, men någon linje finns kvar att tänka på”.

Och det är en speciell dag som väntar. ”Det kan vara 60 000 personer här på lördag och det blir något alldeles extra för ryttarna, men också något nytt för hästarna, hur de upplever det får vi se”. 

Inför säsongsfinalen låg Sverige trea i totalen och fajtas med Italien och Tyskland om slutsegern. ”Kanske att det är lite för långt upp nu, men vi ska göra jobbet på lördag och vi vet att vi är bra på att klättra och hålla ihop det, så får vi se hur långt det räcker”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *