Ferus presenterar: Miljötips

Som privatperson kan det ibland kännas hopplöst att försöka göra någonting för att hjälpa miljön. Hur mycket skillnad kan en person göra när storföretag släpper ut olja i havet, förstör ekologiska system, dödar utrotningshotade djur och hugger ner uråldriga skogar? Det är inte konstigt att känna på det viset.

Men är det därför bättre att inte göra någonting alls? Självklart inte! Att välja att stå vid sidan medan andra människor förstör denna fantastiska värld vi lever i, den enda planeten som vi har, kanske den enda planeten i universum som har så många olika typer av varelser, är inte bara oansvarigt – det är fullständigt onödigt! Det finns så många saker man kan göra för att leva mer miljövänligt.

Klassikerna som folk brukar ta upp är att köra bil mindre, använda tygpåsar istället för plastpåsar och sortera soporna. Allt detta är bra grejor, fortsätt med det om ni kan. Men vi här på Ferus hoppas kunna ge våra läsare ännu fler tips som kanske inte är lika välkända.

I den nya serien Miljötips kommer vi att ge råd om vad du kan göra för att göra din trädgård mer insektsvänlig, hur du kan skydda fåglar från dina katter, hur du kan få bort skadedjur utan att använda gifter, berätta om olika organisationer som arbetar för miljön på ett effektivt sätt som ni kan stödja o.s.v. Förhoppningsvis kommer någon av tipsen att falla er i smaken!

En enda person kanske inte gör så mycket skillnad. Men om hundratals – tusentals – miljontals människor gör samma sak? Då blir det definitivt skillnad. Och vem vet? Kanske det kan få någon som sitter i storföretagen att ändra sitt beteende och ta bättre beslut när det gäller miljön. Eller kanske inte, men det är bättre att försöka och misslyckas än att inte försöka alls.

Gör så gott ni kan. Det är allt man kan göra i livet.

2 thoughts on “Ferus presenterar: Miljötips

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *