Säsongsfinal med fälttävlans-SM

Den svenska fälttävlanssäsongen börjar och slutar hos Gärds Ryttarförening. Kommande helg är det Kristianstad International Eventing med såväl Folksam SM i fälttävlan, internationella klasser och finaler i Breeders Trophy.

För tredje året i rad arrangeras en internationell oktoberfälttävlan hos Gärds Ryttarförening, som envist trotsat Covid-19-pandemin med att arrangera och utveckla evenemanget.

Precis som i fjol rids det SM för seniorer, young rider (upp till 21 år) och juniorer (upp till 18 år). Tävlingen inleds på fredag med Breeders Trophy för fyra- och femåriga hästar. Breeders Trophy för sexåriga hästar ingår i helgens tvåstjärniga klass.

Under lördag och söndag rids två internationella klasser där också Folksam SM i fälttävlan ingår. Juniorerna rider tvåstjärnig klass, young rider och seniorer rider trestjärnig klass.

Equisport sänder direkt från SM-klasserna och söndagens terräng kommenteras av rutinerade Staffan Lidbeck.

Totalt dryga hundratalet ryttare är anmälda i de internationella klasserna, bland andra startar tre fjärdedelar av VM-laget från Pratoni, hemmaryttaren Malin Josefsson, Frida Andersén och Aminda Ingulfson. Samtliga sadlar ut andra hästar än de som gick VM.

Förra årets SM-vinnare Anna Nilsson har pensionerat Candy Gir men kommer till start på Crottys Rock. Förutom de svenska ryttarna kommer ekipage från Tyskland, Danmark, Finland och Norge att stå på startlinjen.

De internationella terrängbanorna byggs av course designer Mats G Andersson med assistans av Adam Stevenson, Irland och Thomas Jörgensson. Det blir en del nya linjer och kombinationer, att sedan hela banan rids åt motsatt håll jämfört med tidigare är en utmaning i sig.

Förutom SM och Breeders Trophy rids även fler nationella klasser, 100-klass för häst och enstjärnig klass för ponny. Totalt är omkring 230 ekipage anmälda under helgen.

Preliminärt tidsprogram

Fredag
09.00 Breeders Trophy 4-åringar
12.50 Breeders Trophy 5-åringar
Alla tre momenten rids efter varandra

Lördag
Starttider dressyr, hoppning sker löpande efter dressyren
08.00 CCI2*
08.07 CCI3*
08.15 H100 Riders Cup
08.20 CCN1* Ponny
10.50 H100 avd II
11.10 H100 öppen klass
15.40 CCN2* Breeders Trophy 6-åringar

Söndag
08.30 Terräng samtliga klasser
H100/1*Ponny/CCI3*/CCI2*/CCN2*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *